Sikersztori: 5 dolog, amit a coach képzéstől pluszban kaphatsz

A leghitelesebben valószínűleg csak egy résztvevő tud nyilatkozni arról, milyen is egy life coaching képzés, milyen eszköztárat kap általa, az életét ez hogyan befolyásolja.

Alább egy hallgatónk gondolatait olvashatjátok arról, milyen élményekkel gazdagodott az Indigo life coach képzésén, és hogyan tudja beépíteni mindennapjaiban a tanultakat.

 

Azontúl, hogy egy új hivatás teljes életútja tárul eléd, a coach képzés alatt rengeteget fejlődhetsz.
Miben? Máris elmesélem Neked a történetemen keresztül.

Úgy illik, hogy bemutatkozzam az elején, mégha ezen a blogon történő összekapcsolódásunk nem is a legszemélyesebb módja, hogy ismeretlenül elmondjak Neked pár dolgot. Én már előre lelkes vagyok.

Mikos Ákos vagyok 32 éves debreceni szövegíró és műsorvezető. Hosszas kutatás és elemezgetés után jutottam el oda másfél éve, hogy egy régi vágyamat beteljesítsem: coach leszek!

Akkor napokat töltöttem azzal, hogy megtaláljam a nekem legmegfelelőbb és legszimpatikusabb képzést. Végül az Indigo Coaching mellett tettem le a voksom.
Erre három okom is volt, amely utólag bizonyítottá vált:
1. Személyes és szakmai volt minden kommunikációjuk.
2. Ár/érték arányban az élvonalban szerepeltek
3. Szegeden is van képzésük (a kedvenc magyar városom)

A képzés ideje alatt alkalomról alkalomra rengeteg érzést, élményt és tapasztalatot szereztem, majd mire a vizsgáról kiléptem és visszatekintettem magamra nagy meglepetés ért. Az emlegetett coach szakma és hivatás mellett több mindennek is birtokába kerültem, amelyek meglétét és lehetőségét kincsként élem meg a mai napig. Ezek olyan képességek és ajándékok, amelyek közül nem mindegyik tartozik szervesen a coaching businessemhez, de a hétköznapjaimban is felüdítő pluszt adnak.

1. Az eszközök
A kérdezéstechnika, a figyelemre való képesség és az art coaching kreativitást robbantó eszközei többletet hoztak az életembe, amellyel jobban tudok gazdálkodni, mint bármikor valaha. Minden túlzás nélkül tudom állítani, hogy ötletesebbnek érzem magam és több “fegyver” birtokában vagyok a saját és más problémáinak leküzdésében.

2. A szabadság
Emlegethetném magabiztosság címszó alatt is. A coach képzésem befejeztével kinyílt előttem több olyan terület is, amelyen előtte nem lépdeltem biztonságosan. Az előzőekben megírt eszközök kitágították a szakmai határaimat és ez igaz a coachingon túl, más területeimen is. Világ életemben annak híve voltam, hogy jó több lábon megállni és úgy, hogy önmagában immáron coachként, de az ott megszerzett tudással és tapasztalattal más munkáimban is könnyen szálldoshatok.

3. A fókuszáltság
Amikor megtanulod, hogy egy órán keresztül minden figyelmed és erődet egy másik emberi lényre fordítsd, az nagy magabiztosságot ad. Tudni fogod, hogy mindezt az élet más területein is képes vagy megtenni. A “rohanó világgal” és a “mai ember” szófordulatokkal nem szívesen élnék, de maradjunk annyiban, hogy fókuszálni eddig is nehéz volt, most is az. Most viszont már legalább tudom, hogy képes vagyok rá. Ebben pedig a coach képzés segített.

4. Az önismeret
Ha semmit nem kaptam volna az Indigo coaching képzésétől csak azt, hogy jobban megismerem magam már elégedetten tekintenék vissza. Az első periódusban a legfontosab eszközünkkel a személyiségünkkel foglalkozunk. Nagy út ez, és olykor rendkívüli lélekjelenlétet igényel. Más ember nem lettem, de megtapasztaltam, hogy óriási öröm ha csak egy kicsit is, de jobban megismerni azt, aki vagy…aki lehetnél. És ezzel nem csak én voltam így a csoportunkon belül. Apropó csoport!

5. A közösség
Ennél furcsább és egyben felemelőbb helyzetet nagyon nehezen tudok elképzelni. Ismeretlenül ülsz össze majd’ 10 emberrel és a képzés végén egy megmagyarázhatatlan egymás iránti kötődéssel álltok fel. Teljesen idegen emberek, partnerekké válnak. Megnyíltok, együtt dolgoztok egymáson és magatokon…egy célért. A legkülönfélébb emberekkel ismerkedhettem meg a csoportomból, de a mai napig örömmel és szeretettel gondolok rájuk, sőt ugyanilyen érzésekkel találkozom Velük. Az alumni programnak hála összejárunk és immáron kollégákként segítjük egymást a bizniszeink építésében. Igazi közösség alakult, amely lazább szövésű ugyan, de rendkívül inspiráló.
Mindezt pedig az Indigo trénerei tartják még hatékonyabb mederben azzal, hogy a képzés után is szakmai anyagokkal és előadásokkal látnak el minket.

Különleges kaland volt ez. Alapvetően business coachként indultam neki, de végül a legfontosabb life témákban segíthetek tartalomgyártóknak és alkotóknak. Köszönöm az élményt!

Ha neked is lenne kérdésed, akkor keress meg bátran, vagy érdeklődj az Indigo Coaching trénereinél, mert ultra jó fejek és nyitottak minden kommunikációra.

Sok sikert kívánok Neked is!

 

Írta: Mikos Ákos

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .