Motivációs tréning

A motiváció nem más, mint egy láthatatlan hajtóerő, ami cselekvésre ösztönöz. Szerencsés esetben ez a rejtett üzemanyagunk, ami az olykor rutinszerű tevékenységeinken átlendít, hogy roboghassunk tovább céljaink elérése felé. A mindennapokban előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor ez az üzemanyag hiányzik, ekkor érdemes megkeresnünk a hiány okát és erőforrásainkból építkezve megkeresni a saját, belső motivációnkat.

Munkáltatóként is érdemes hangsúlyt fektetni a munkavállalók ösztönzésére, hiszen ez a szervezeti célok eléréséhez a munkavállalók teljesítménye juttatja közelebb a vállalatot. A motiváció hiánya ezzel szemben negatív következményekkel járhat: alacsonyabbá válik a munkavállalók teljesítménye, nem tudják az elvárt minőségben teljesíteni a feladataikat, valamint el is hagyhatják a vállalatot, ami a toborzás és a kiválasztás költségeit emeli. A vezetőknek azonban lehetősége van feltérképezni, hogy mely munkatársnál mi lehet ez az üzemanyag. Ez alapján pedig meg tudják teremteni azt a motivációt, amely az egyént és a vállalatot is közelebb viszik a céljaik eléréséhez. 

A tréning célja

A motivációs tréning célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek saját, belső motivációjuk megértéséhez vagy az elveszett motiváció megtalálásához. A tréning során egyéni figyelmet szentelünk a résztvevők erőforrásainak feltérképezésére, valamint személyes céljaik kialakítására, ezzel segítve a belső motiváció kirajzolását. A vezetőknek abban segítünk, hogy hogyan ismerjék meg munkatársaikat és az egyéni motivációjukat, továbbá eszközöket és technikákat adunk a motiváció növeléséhez, ezáltal pedig a munkavállalók megtartásához.

motivációs tréning

A tréning lehetséges tematikája

  • Motivációs elméletek
  • Belső és külső motiváció
  • Egyéni motiváció feltérképezése coaching eszközökkel
  • Motiválás – önmagunk és környezetünk ösztönzése
  • Motiváció a változásra és a fejlődés természete
  • A vezető szerepe a motiváció kialakításában
  • A célok kitűzése
  • Flow a munkahelyen

Kiknek ajánljuk?

A tréninget ajánljuk vállalkozóknak, alkalmazottaknak, vezetőknek egyaránt, hiszen a motiváció pozíciótól és szektortól függetlenül elengedhetetlen adaléka az eredményes munkavégzésnek. Ajánljuk Önnek, ha szeretné jobban megismerni saját motivációját, valamint vezetőként szeretne segíteni abban, hogy munkatársai elkötelezettebbé váljanak, továbbá azoknak, akik szeretnék elsajátítani azokat az eszközöket, technikákat, amelyek segítségével  eredményesebbek lehetnek önmaguk motiválása terén.

Kíváncsi vagy programunk részleteire? Írj nekünk bátran!