Art coaching

               – Kreatív és művészeti eszközök használata a coachingban

Egyedülálló képzés Magyarországon

THE (HE)ART OF COACHING 

Mi van a klasszikus coaching eszközökön túl? Hogyan tehető egy coaching folyamat valódi élménnyé? Hogyan segíthetnek a képek, történetek, rajzok, metaforák a kliensed dilemmájának megoldásában? Hogyan találd meg az utad a kliensed szívéhez? Mi van, ha a kommunikációs eszköz egy papír? Mi van a szavakon túl? Hogyan zökkenjetek ki a túlzott racionalitás börtönéből? Mit tegyél, ha úgy érzed, kezd a beszélgetés unalmassá válni? Mi van, ha fogalmad nincs, hogyan tovább?

Csupa olyan kérdés, amivel előbb-utóbb minden gyakorló coach szembesül. Tőlünk választ kapsz a legégetőbb kérdéseidre! Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható,változásokban támogatni a klienseidet; ha eszköztár bővítésre, szupervízióra, további gyakorlásra, insipációra van szükséged, itt a helyed!

Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható változásokban támogatni a klienseidet; ha eszköztár bővítésre, inspirációra van szükséged, itt a helyed! A kreatív, művészeti eszközökkel kísért coaching folyamat nem csak egy segítő beszélgetés, hanem egy igazi önismereti élmény. A kreatív szemlélet kimozdít az unásig ismert gondolatok, a szürke hétköznapok és sztereotípiák börtönéből: merőben új perspektívából enged rácsodálkozni egy-egy helyzetre. Ezeknek a technikáknak a jó időben történő, kreatív alkalmazása kitágítja a megoldásteret, a közös kaland elmélyíti a coach és a coachee kapcsolatát, és új dimenziókat nyit meg a coaching folyamatban. Megismerheted hogyan dolgozz a coaching folyamatban fotókkal, festményekkel, rajzokkal, montázsokkal, szövegekkel, történetekkel, írásokkal, filmjelenetekkel és metaforákkal is.

 A kreatív, művészeti eszközökkel támogatott Art coaching módszertant az országban csak nálunk sajátíthatod el!

A következő képzésünk időpontjai:

 • 2024.07.27-28., 08.03.

Képzéseinket személyes és online formában indítjuk. Az online képzést a Zoom szoftver segítségével valósítjuk meg.

Hogyan néz ki egy ART coaching folyamat?

Minden folyamat más és más, és minden coaching modellben használhatunk kreatív eszközöket. Egy igazi Art coaching folyamat a következőképp néz ki:

1. Megértjük a helyzetet, megkeressük a fókuszt. – Kreatív technikákkal feltárjuk, mivel is küzd a regényhősünk, és mi is a feladat.

2. Álmodozunk, célokat tűzünk ki, víziókat gyártunk, altenatívákat keresünk. – Megálmodjuk a fejezet hepiendjét, és illusztrációkat készítünk hozzá.

3. Megkeressük az erősségeket, az erőforrásokat, az értékeket és a motivációt. – A regényhőst igazi szuperhőssé változtatjuk, és megkeressük a segítőit.

4. Akadályokat, kifogásokat kezelünk, korlátozó hiedelmeket leplezünk le. – Nevet, arcot, karaktert adunk a félelmeknek, ellenségeknek, és hatástalanítjuk őket.

5. Elkészítjük a kreatív megvalósítási tervet. – Tollat ragadunk, és betűről, betűre megírjuk és megvalósítjuk a folytatást.

6. Lekerekítjük a közös történetet. – Visszanézünk, nosztalgiázunk, levonjuk a tanulságokat, és várjuk a csattanót.

Programunk oktatója:

Németh Emese Karolina

Németh Emese Karolina

Diplomás szupervizor-coach és művészetterapeuta

„A szupervíziós és coaching munkámban képek, szimbólumok, írott szövegek mind óriási segítségemre voltak olyan helyzetekben, amikor a verbális kifejezés kevés volt. Ezen kreatív eszközökkel a szavakon túl találtuk meg ügyfeleimmel az elakadásaikat, erőforrásaikat, új nézőpontjaikat, megoldásaikat és a céljaik felé vezető utat.

A kreatív önkifejezési és művészetterápiás formák szavak nélkül is megmutatják azt is, aminek mi magunk sem vagyunk teljes egészében tudatában. A bennünk rejlő kreatív énnel való munkával olyan eszközökhöz jutunk, amelyek képessé tesznek minket az önfelfedezésre, kapcsolódásra, fejlődésre és egy teljesebb életre.”

Képzési programunk:

A képzés alapvetően gyakorlatorientált. A képzés során a résztvevőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját élményben tapasztalhassák meg a művészeti eszközök használatát és annak hatásait. A résztvevőket arra biztatjuk, hogy már az első naptól fogva kezdjék el kialakítani a saját kreatív eszköztárukat és keressék meg azt a nyelvet, ami a legközelebb áll hozzájuk.

 • Saját élmény
 • Az art coaching rövid elmélete
 • A művészet gyógyító ereje
 • Szemléletmód, alapelvek, coach-coachee kapcsolat
 • Fotók, festmények, rajzok és montázstechnikák
 • Szövegek és a kreatív írás technikák alkalmazási lehetőségei
 • Filmek, filmjelenetek
 • Történetek, narratívák
 • Intermodális eszközök (különböző irányok együttes alkalmazása)
 • Egyéb kreatív eszközök
 • A mű és a helyzet összekapcsolása: interpretálás és realizálás
 • Elakadások és ahhoz kapcsolható, tematizált eszközök
 • Art coaching esettanulmányok
 • Gyakorlatok
kollázs

A képzés díja br. 190.500 Ft. A képzési díj legfeljebb két részletben fizethető.

Néhány visszajelzés a résztvevőinktől:

„Nagyon szép ívű, tartalmas három napnak lehettem a részese! Szakmai és magánéleti téren is sokat adott, a feladatok, gyakorlások és megosztások által gazdagodtam, mélyültem. Több volt, mint tanulás: alkotás és alakulás. Biztos, hogy a megismert eszközöket nem fejből, hanem szívből fogom továbbadni másoknak! Ezen felül a csapat is szuper, színes és motiváló volt, jó, hogy együtt dolgozhattunk! Köszönöm!

„Egy mindenre kiterjedő, logikusan követhető, mélységében megmozgató, magasan kvalifikált képzésen vehettem részt. Bizalmon alapuló, megnyugtató közeg vett körül. Eszköztáram bővült, hasznos, építő jellegű szakmai felüdülést hozott, megteremtette a 3 nap a lelki békémet.”

„Nagyon sokat adott nekem az Art coach kèpzés, ugyanis segített jobban megtalàlni coachkènt a helyem, a feladataim és azt, hogy hogyan lehetek jó segítő. Emberként nagy felismeréseim voltak, nagyon kellemes utazás volt ez számomra.”

„Életem egyik legmegtérülőbb befektetése volt ez a 3 napos kurzus. Csak azt sajnálom, hogy a coaching alapkurzust nem itt végeztem, de még nem kizárt, hogy nekifutok még egyszer az Indigo-nál is, csak azért, hogy teljes legyen az élmény, és még alaposabb ismeretekre tegyek szert, nagyszerű oktatók segítségével/társaságában. Mindenkinek szívből ajánlom ezt az iskolát.”

„Igazán tartalmas képzésen vehettem részt, mely maradandó élményt és kézzelfogható szakmai tudást adott a kezembe. Nagyon tetszett az önismereti és elméleti részek aránya, a feladatok sokszínűsége, színes palettája, amivel lehetőségünk volt megismerkedni. A képzést jó szívvel ajánlom azoknak, aki egy ténylegesen, a gyakorlatban jól hasznosítható, kézzelfogható tudást szeretnénk kapni.”

Coaching

Kíváncsi vagy a képzési programunk részleteire? Írj nekünk bátran és elküldjük a kiválasztott képzéshez kapcsolódó részletes brossúránkat!