Art coaching

               – Kreatív és művészeti eszközök használata a coachingban

Egyedülálló képzés Magyarországon

Art coaching

THE (HE)ART OF COACHING 

Mi van a klasszikus coaching eszközökön túl? Hogyan tehető egy coaching folyamat valódi élménnyé? Hogyan segíthetnek a képek, történetek, rajzok, metaforák a kliensed dilemmájának megoldásában? Hogyan találd meg az utad a kliensed szívéhez? Mi van, ha a kommunikációs eszköz egy papír? Mi van a szavakon túl? Hogyan zökkenjetek ki a túlzott racionalitás börtönéből? Mit tegyél, ha úgy érzed, kezd a beszélgetés unalmassá válni? Mi van, ha fogalmad nincs, hogyan tovább?

Csupa olyan kérdés, amivel minden gyakorló coach szembesül előbb-utóbb. Tőlünk választ kapsz a legégetőbb kérdéseidre! Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható,változásokban támogatni a klienseidet, ha eszköztár bővítésre, szupervízióra, további gyakorlásra, insipációra van szükséged, itt a helyed!

Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható változásokban támogatni a klienseidet, ha eszköztár bővítésre, inspirációra van szükséged, itt a helyed! A kreatív, művészeti eszközökkel kísért coaching folyamat nem csak egy segítő beszélgetés, hanem egy igazi élmény. A kreatív szemlélet kimozdít az unásig ismert gondolatok, a szürke hétköznapok és sztereotípiák börtönéből: merőben új perspektívából enged rácsodálkozni egy-egy helyzetre. Ezeknek a technikáknak a jó időben történő, kreatív alkalmazása kitágítja a megoldásteret, a közös kaland elmélyíti a coach és a coachee kapcsolatát, és új dimenziókat nyit meg a coaching folyamatban. Megismerheted hogyan dolgozz a coaching folyamatban fotókkal, festményekkel, rajzokkal, montázsokkal, szövegekkel, történetekkel, írásokkal, filmjelenetekkel és metaforákkal is.

 A kreatív, művészeti eszközökkel támogatott Art coaching módszertant az országban csak nálunk sajátíthatod el!

A következő képzésünk indul:

 • Art coach képzés Budapest, képzési napok: 2019. március 23.-24., 31.

Hogyan néz ki egy ART coaching folyamat?

Minden folyamat más és más, és minden coaching modellben használhatunk kreatív eszközöket. Egy igazi Art Coaching folyamat így néz ki:

1. Megértjük a helyzetet, megkeresük a fókuszt – Kreatív technikákkal feltárjuk, mivel is küzd a regényhősünk, és mi is a feladat.

2. Álmodozunk, célokat tűzünk ki, víziókat gyártunk, altenatívákat keresünk – Megálmodjuk a fejezet hepiendjét, és illusztrációkat készítünk hozzá.

3. Megkeressük az erősségeket, az erőforrásokat, az értékeket és a motivációt – A regényhőst igazi szuperhőssé változtatjuk, és megkeressük a segítőit.

4. Akadályokat, kifogásokat kezelünk, korlátozó hiedelmeket leplezünk le – Nevet, arcot, karaktert adunk a félelmeknek, ellenségeknek, és hatástalanítjuk őket.

5. Elkészítjük a kreatív megvalósítási tervet – Tollat ragadunk, és betűről, betűre megírjuk és megvalósítjuk a folytatást.

6. Lekerekítjük a közös történetet – Visszanézünk, nosztalgiázunk, levonjuk a tanulságokat, és várjuk a csattanót.

Sudár Györgyi

Programunk oktatója:

Sudár Györgyi

Sudár Györgyi

Művészetterapeuta, Life - és business coach

“Egész életemben két dolog mozgatott: az ember és a művészet. Szerencsés vagyok, olyan munkám van, ahol mindkét szenvedélyemmel együtt foglalkozhatok. Több mint 2000 óra coaching gyakorlattal rendelkezem, mintegy 250 ügyféllel dolgoztam az elmúlt négy évben, és több száz órát töltöttem el csoportvezetőként, trénerkét és oktatóként. Art Coachként és művészetterapeutaként az a célom, hogy felébresszem a mindenkiben ott szunnyadó kreativitást, hogy megmutassam mekkora erő rejlik egy verssorban, egy dalban, egy fényképben, és hogyan állítható ez az erő a fejlődés szolgálatába. Mert a művészet mindenkié!”

Képzési programunk:

A képzés alapvetően gyakorlatorientált. A képzés során a résztvevőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját élményben tapasztalhassák meg a művészeti eszközök használatát és annak hatásait. A résztvevőket arra biztatjuk, hogy már az első naptól fogva kezdjék el kialakítani a saját kreatív eszköztárukat és keressék meg azt a nyelvet, ami a legközelebb áll hozzájuk.

 • Saját élmény
 • Az art coaching rövid elmélete
 • A művészet gyógyító ereje
 • Szemléletmód, alapelvek, coach-coachee kapcsolat
 • Fotók, festmények, rajzok és montázs technikák
 • Szövegek és a kreatív írás technikák alkalmazási lehetőségei
 • Filmek, filmjelenetek
 • Történetek, narratívák
 • Intermodális eszközök (különböző irányok együttes alkalmazása)
 • Egyéb kreatív eszközök
 • A mű és a helyzet összekapcsolása: interpretálás és realizálás
 • Elakadások és ahhoz kapcsolható, tematizált eszközök
 • Art Coaching esettanulmányok
 • Gyakorlatok
kollázs

Art Book- Inspirációs munkafüzet 

A résztvevőket a képzés során jegyzetekkel segítjük, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy Art Book-ot, ami egy induló eszköztárat tartalmaz, és inspirációs kézikönyvként működik. Egyszerű, sokrétűen alkalmazható kreatív és művészeti eszközöket, gyakorlatokat tartalmaz, és számos inspirácó, kérdés található benne, ami segít a saját eszköztár bővítésében, az ötletek gyűjtésében.

“Az ArtBook munkafüzet egy profi alkotás, egy igazi kincses láda! A kártyák között volt egy lap, amelyen egy ládika kinyílik és egy működő szív látható benne-ehhez tudnám hasonlítani…szeretetteli, áradó lélekcsomag! Értéke abban is megnyilvánul, hogy bárkit motiválhat a művészetekben való elmélyülésre, rendszerezésre, gondolkodásra vagy csak napi csipegetésre.”

(Ale Ildikó, festőművész, Life-Art coach)

Képzési díj

A képzési program díja: 110.000 Ft.

Előjelentkezési kedvezményünk keretében a következő kedvezmény vehető igénybe:

Budapesten: 2019. február 15.-ig történő jelentkezés esetén a képzési díj: 90.000 Ft

A képzési díj tartalmazza az egyedi insirációs Art Book munkafüzet és az eszközök díját is.

Képzés előfeltétele

A képzés elvégzésének nem előfeltétele a life coach végzettség, hiszen enélkül is rengeteg eszközzel és egy új szemlélettel gazdagodhatnak a résztvevők, azonban a programunk leginkább mégis segítő, fejlesztő szakemberek: pszichológusok, coachok számára szól.

Csoport létszám

A hatékonyabb munka és a személyre szabott fejlesztés érdekében kis csoportban dolgozunk. Csoportjaink minimum 6 főtől indulnak, a maximum résztvevői létszám 10 fő.

Jelentkezés

Képzéseinkre jelentkezni a főmenü “Jelentkezés” fülére kattintva, a megfelelő helyszín és időpont mellett található jelentkezési űrlap segítségével tudsz. Az űrlap kitöltése után kollégáink felveszik Veled személyesen a kapcsolatot és meg tudjátok beszélni a jelentkezéssel kapcsolatos részleteket.

Kíváncsi vagy a képzési programunk részleteire? Írj nekünk bátran és elküldjük a kiválasztott képzéshez kapcsolódó részletes brossúránkat!