Art coaching

               – Kreatív és művészeti eszközök használata a coachingban

Egyedülálló képzés Magyarországon

Art coaching

THE (HE)ART OF COACHING 

Mi van a klasszikus coaching eszközökön túl? Hogyan tehető egy coaching folyamat valódi élménnyé? Hogyan segíthetnek a képek, történetek, rajzok, metaforák a kliensed dilemmájának megoldásában? Hogyan találd meg az utad a kliensed szívéhez? Mi van, ha a kommunikációs eszköz egy papír? Mi van a szavakon túl? Hogyan zökkenjetek ki a túlzott racionalitás börtönéből? Mit tegyél, ha úgy érzed, kezd a beszélgetés unalmassá válni? Mi van, ha fogalmad nincs, hogyan tovább?

Csupa olyan kérdés, amivel előbb-utóbb minden gyakorló coach szembesül. Tőlünk választ kapsz a legégetőbb kérdéseidre! Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható,változásokban támogatni a klienseidet; ha eszköztár bővítésre, szupervízióra, további gyakorlásra, insipációra van szükséged, itt a helyed!

Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható változásokban támogatni a klienseidet; ha eszköztár bővítésre, inspirációra van szükséged, itt a helyed! A kreatív, művészeti eszközökkel kísért coaching folyamat nem csak egy segítő beszélgetés, hanem egy igazi élmény. A kreatív szemlélet kimozdít az unásig ismert gondolatok, a szürke hétköznapok és sztereotípiák börtönéből: merőben új perspektívából enged rácsodálkozni egy-egy helyzetre. Ezeknek a technikáknak a jó időben történő, kreatív alkalmazása kitágítja a megoldásteret, a közös kaland elmélyíti a coach és a coachee kapcsolatát, és új dimenziókat nyit meg a coaching folyamatban. Megismerheted hogyan dolgozz a coaching folyamatban fotókkal, festményekkel, rajzokkal, montázsokkal, szövegekkel, történetekkel, írásokkal, filmjelenetekkel és metaforákkal is.

 A kreatív, művészeti eszközökkel támogatott Art coaching módszertant az országban csak nálunk sajátíthatod el!

A következő képzésünk indul:

 • Art coach képzés online, képzési napok: 2023.11.05.,11.11.,11.18.

ONLINE KÉPZÉSI FORMÁBAN

2023 novemberében induló képzésünket online formában indítjuk. Az online képzést a Zoom szoftver segítségével valósítjuk meg, amely könnyen hozzáférhető, és amelynek használata egyszerű – mindössze internet hozzáférésre, mikrofonra és webkamerára van szükség. (A legtöbb laptopba/okostelefonba ezek be vannak építve.)

Ezen felül a következő eszközökre lesz szükséged otthon az art coaching eszközök, feladatok elvégzéséhez: A/4-es, A/3-as rajzlap, színes ceruza és/vagy zsírkréta, ragasztó, olló, újságpapír/színes maradék papír.

Hogyan néz ki egy ART coaching folyamat?

Minden folyamat más és más, és minden coaching modellben használhatunk kreatív eszközöket. Egy igazi Art coaching folyamat a következőképp néz ki:

1. Megértjük a helyzetet, megkeressük a fókuszt. – Kreatív technikákkal feltárjuk, mivel is küzd a regényhősünk, és mi is a feladat.

2. Álmodozunk, célokat tűzünk ki, víziókat gyártunk, altenatívákat keresünk. – Megálmodjuk a fejezet hepiendjét, és illusztrációkat készítünk hozzá.

3. Megkeressük az erősségeket, az erőforrásokat, az értékeket és a motivációt. – A regényhőst igazi szuperhőssé változtatjuk, és megkeressük a segítőit.

4. Akadályokat, kifogásokat kezelünk, korlátozó hiedelmeket leplezünk le. – Nevet, arcot, karaktert adunk a félelmeknek, ellenségeknek, és hatástalanítjuk őket.

5. Elkészítjük a kreatív megvalósítási tervet. – Tollat ragadunk, és betűről, betűre megírjuk és megvalósítjuk a folytatást.

6. Lekerekítjük a közös történetet. – Visszanézünk, nosztalgiázunk, levonjuk a tanulságokat, és várjuk a csattanót.

Art coaching folyamat

Programunk oktatója:

Sudár Györgyi

Sudár Györgyi

Pszichológus, Művészetterapeuta, Life - és business coach

“Egész életemben két dolog mozgatott: az ember és a művészet. Szerencsés vagyok, olyan munkám van, ahol mindkét szenvedélyemmel együtt foglalkozhatok. Több mint 2000 óra coaching gyakorlattal rendelkezem, mintegy 250 ügyféllel dolgoztam az elmúlt négy évben, és több száz órát töltöttem el csoportvezetőként, trénerkét és oktatóként. Art Coachként és művészetterapeutaként az a célom, hogy felébresszem a mindenkiben ott szunnyadó kreativitást, hogy megmutassam mekkora erő rejlik egy verssorban, egy dalban, egy fényképben, és hogyan állítható ez az erő a fejlődés szolgálatába. Mert a művészet mindenkié!”

Képzési programunk:

A képzés alapvetően gyakorlatorientált. A képzés során a résztvevőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját élményben tapasztalhassák meg a művészeti eszközök használatát és annak hatásait. A résztvevőket arra biztatjuk, hogy már az első naptól fogva kezdjék el kialakítani a saját kreatív eszköztárukat és keressék meg azt a nyelvet, ami a legközelebb áll hozzájuk.

 • Saját élmény
 • Az art coaching rövid elmélete
 • A művészet gyógyító ereje
 • Szemléletmód, alapelvek, coach-coachee kapcsolat
 • Fotók, festmények, rajzok és montázstechnikák
 • Szövegek és a kreatív írás technikák alkalmazási lehetőségei
 • Filmek, filmjelenetek
 • Történetek, narratívák
 • Intermodális eszközök (különböző irányok együttes alkalmazása)
 • Egyéb kreatív eszközök
 • A mű és a helyzet összekapcsolása: interpretálás és realizálás
 • Elakadások és ahhoz kapcsolható, tematizált eszközök
 • Art coaching esettanulmányok
 • Gyakorlatok
kollázs

Art Book- Inspirációs munkafüzet 

A résztvevőket a képzés során jegyzetekkel segítjük, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy Art Book-ot, ami egy induló eszköztárat tartalmaz, és inspirációs kézikönyvként működik. Egyszerű, sokrétűen alkalmazható kreatív és művészeti eszközök, gyakorlatok, számos inspirácó és kérdés található benne, ami segít a saját eszköztár bővítésében, az ötletek gyűjtésében.

“Az ArtBook munkafüzet egy profi alkotás, egy igazi kincses láda! A kártyák között volt egy lap, amelyen egy ládika kinyílik és egy működő szív látható benne-ehhez tudnám hasonlítani…szeretetteli, áradó lélekcsomag! Értéke abban is megnyilvánul, hogy bárkit motiválhat a művészetekben való elmélyülésre, rendszerezésre, gondolkodásra vagy csak napi csipegetésre.”

(Ale Ildikó, festőművész, Life-Art coach)

A képzési program részvételi díja előjelentkezési kedvezmény keretein belül, szeptember 30-ig történő jelentkezés esetén br. 190.500 Ft helyett br. 171.450 Ft. A képzési díj tartalmazza az egyedi inspirációs Art Book munkafüzet díját is.

Néhány visszajelzés a résztvevőinktől:

“Az Art Coach képzést hiánypótló, kiemelkedő színvonalú képzésnek tartom, ami egyszerre ad kézzelfogható, hasznos szakmai tudást és maradandó élményt is. Györgyi kifogástalan felkészültsége, emberközpontúsága és határtalan kreativitása zseniális kombináció, szuper volt tőle tanulni. A szinte végtelen mennyiségű kreatív eszköz rendeltetésszerű használata mellett az általa kitalált és sikeresen bevált egyéni ötleteit is bemutatta, sőt, saját módszerek kidolgozására is inspirált. Az előre megtervezett, gondosan összeállított tematika mellett mindig ügyelt arra, hogy a képzést a lehető legjobban a csoport igényeire szabja. Tapasztalt szakemberként igyekezett helyet adni, majd megválaszolni minden felmerülő kérdést, és segített rálátni a coach hivatás egyes vakfoltjaira is, sokkal nagyobb értéket adva ezzel, mint amit a képzés eredetileg ígért.  Számomra kiváló döntés volt, mindenkinek őszintén, szívből ajánlom.”

“Györgyi személye volt a garancia számomra, hogy az Art Coaching képzés lesz a legjobb választás az idei szakmai feltöltődéshez. Viszont ebben a három napban nem csak átgondolt, gazdag és hiteles tudásanyagot és inspirációt kaptam a munkámhoz, hanem a rengeteg saját élményen keresztül új lendületet az életem más területeihez is. Szenvedélyesen, új tervekkel telve érkeztem haza és alig várom, hogy nekilássak a megújulásnak. Hálás vagyok a fantasztikus Csapatért, mert ettől a találkozástól mi egymást is kaptuk.”

“Az art coaching képzés felejthetetlen és felemelő 3 napja alatt Györgyi rengeteg hasznos elméleti és értékes gyakorlati tanácsokkal látott el minket. Számomra különösen értékes volt ez az idő, mert a gyakorlatokon keresztül hatalmas lépéseket tehettem a saját témáimban is. Györgyi személyisége az igazi védjegye ennek a képzésnek, hiszen rendkívül nagy tapasztalattal rendelkező coach, és a művészet a lételeme! Az ArtBook fantasztikus gyűjtemény, öröm forgatni és alkalmazni a technikákat a kliensekkel is. Hálás vagyok, hogy megélhettem ezt az igazi tavaszi inspirációt, megismerhettem Györgyit illetve találkozhattam egy önismeretre nyitott, rendkívül gazdag belső világú hölgykoszorúval! “

Coaching

Kíváncsi vagy a képzési programunk részleteire? Írj nekünk bátran és elküldjük a kiválasztott képzéshez kapcsolódó részletes brossúránkat!