Team coaching

és más csoportvezetési technikák

Gyakorlatorientált képzési program nagyvállalati tapasztalattal rendelkező oktatókkal

Csoportvezetési készségek elsajátítása és eszköztár bővítés coachoknak

A coaching nemcsak akkor jó lehetőség, ha az egyén küzd valamilyen elakadással, dilemmával, hanem egy jól képzett coach szakember csoportok számára is támogatást nyújthat, ha valamilyen kérdésben nehézséggel, konfliktussal állnak szemben. Team coach-ként az egyéneket és a csoportot is támogatjuk és facilitáljuk a közös gondolkozást, serkentjük a változás megvalósítását, és cselekvésre sarkallunk. 

A team coaching remek kiegészítő lehet már végzett coach-ok számára, hiszen egy új eszköztárral lehetnek gazdagabbak, amelyeket a team-ekkel való munkában tudják kamatoztatni.

Vezetőként is érdemes lehet részt venni a kurzuson, hiszen a csapat működését segíti elő az itt megszerzett gyakorlati tudás, amely a vállalat számára is hasznot hoz, továbbá a csapat elköteleződése, motivációja is emelkedhet.

Képzésünk a kezdetektől gyakorlatorientált, így használható módszereket és olyan gyakorlatban alkalmazható eszköztárat adunk át hallgatóinknak, amely jól alkalmazható a csoportokkal való munkában. A team-ekkel való coaching munkához elengedhetetlen az egyénekkel való együttműködés kialakítása és a csoportdinamikai ismeretek egyaránt. A kurzus során megszerzett eszközök, ismeretek széles körben alkalmazhatók, legyen szó csoportok működését segítő coachingról, illetve csoportok vezetéséről (pl. workshopok, csoportos foglalkozások, stb.)


Hamarosan induló képzéseink:

  • Team coach képzés Budapest, Indul: szervezés alatt.

A képzésekhez kapcsolódó jelentkezési lapot itt tudod kitölteni: Jelentkezési lap

Hogyan épül fel a képzésünk?

1. A csoport – Mi a csoport? A csoport fejlődési fázisai, A csoport és az egyének – mire figyelünk?

2. A team coach/csoportvezető szerepe – A team coach szerep, A csoportvezető kompetenciái, attitűdje, viselkedése, A team coach mindset, A team coach kompetenciái

3. A team coaching folyamata – Előkészítés, megbízóval való egyeztetés, interjú, Szerződéskötés a csoporttal és a vezetővel, A team coaching folyamatmodellek, A biztonságos közeg megteremtése

4. Team coaching módszerek, eszközök 1. – Csoportvezetési technikák, eszközök, gyakorlatok, Speciális kérdezéstechnika

5. Team coaching módszerek, eszközök 2. – Csoportos coaching, A csoport tanulása, Action learning eszközök

6. A team coaching etikája és gyakorlata – Etikai alapelvek, esettanulmányok feldolgozása, visszajelzési technikák, csoportvezetési gyakorlat, vizsgafelkészülés

team coach képzés

Képzésünkön tőlük tanulhatsz:

Balogh Péter

Balogh Péter

Szervezetpszichológus, Business és executive coach

“A team coaching számomra elsősorban a csapatok megoldásfókuszú működésfejlesztését jelenti. A team coach munka számomra ahhoz a meggyőződéshez kapcsolódik, hogy minden csapat képes a jelenlegi állapotánál magasabb szintű működésre.

Három nehézség majdnem mindig felmerül egy csapat fejlesztésénél:

  1. A helyzet bonyolult . Az egy teamben dolgozók számtalan módon, formálisan és informálisan, racionálisan és emocionálisan, kapcsolódnak egymáshoz. Ha ezeket mind figyelembe szeretnénk venni és eszerint fejleszteni a csapatot, nagyon lassan tudnánk csak haladni.
  2. A hibák kijavítása. A hibák gyűjtése újabb és újabb hibákat tár fel. Sokszor Egy-egy probléma elhárítása újabb problémákat hozna felszínre. Ez nagyon tudja csökkenteni a motivációt mind egyéni, mind csapatszinten.
  3. Eltérő és egyéni csapat érdekek. Ezek összeegyeztetése, kinek miről kell lemondani, a kompromisszumok megkötése jelentős erőfeszítést igényelhet, sok energiát fogyaszt, miközben a valódi csapatműködést csak kevéssé támogatja.

Egy team coaching során a megoldásokra, mint a fejlődés fő üzemanyagára figyelünk. Ügyelünk arra, hogy a csapat aktivizálja erőforrásait, érzékelje előrelépéseit és jól működő megoldásait egy-egy helyzet kapcsán (akár könnyű akár nehéz helyzetként minősítik azt). Team coachként úgy gondolom ezek tudatosításában támogatjuk a csapatokat, törekedve arra, hogy ehhez együttműködő és bizalmat adó légkört teremtünk, figyelve arra is, hogy sikereiket megéljék és pozitív érzéseik erősödjenek a közös munka során.”

Sudár Györgyi PCC

Sudár Györgyi PCC

Pszichológus, Life-és business coach

“A team coaching segít a csapatnak valódi csapattá válni, az egyéneknek fejlődni, tanulni, és egy pozitívabb, megtartóbb működés felé mozdítani a szervezetet. Az emberek közötti kapcsolattal dolgozunk, a bizalmat erősítjük, a szervezeti kultúrát fejlesztjük. Eljuttatjuk a csoportot a konstruktív gondolkodáshoz és a cselekvéshez. 

Team coachként abban hiszek, hogy érdemes az “itt és mostban” dolgozni, hogy az eszközök, a tiszta kérdések hatnak, és hogy bízhatok a csoporttagok bátorságában. Olyan teret kell alakítanunk ehhez, ahol az emberek biztonságban érzik magukat, ahol ki merik nyitni a szívüket, ahol a változásra való igény megfogalmazódhat, és a megvalósításhoz szükséges bátorság és tettrekészség megjelenhet. Szelíden de határozottan, azzal a bizonyos “nehéz szeretettel” arra kell biztatnom a résztvevőket, hogy vállaljanak felelősséget az életükért, hogy mozduljanak el a tehetetlenség állapotából. Ha minden adott, és a team bátor tagjai önmagukat, a saját életüket, kapcsolataikat játszák, ha bíznak a folyamatban, a csoport megtartó erejében, akkor spontán bekövetkezhet a változás.”

A képzés díja: 350.000 Ft, amelyre részletfizetés igényelhető, két vagy három összegben. Végzett hallgatóink számára, a kedvezményes ár 310.000 Ft. A képzési díj tartalmazza a képzési anyagok, jegyzetek és a vizsga díját is.

Kíváncsi vagy a képzési programunk részleteire? Írj nekünk bátran és elküldjük a kiválasztott képzéshez kapcsolódó részletes brossúránkat!

Szakértő partnerek voltunk: