Csapatépítő tréning

A sikeres és jól működő vállalatok alappillérei a benne dolgozó egyének, akik legtöbb esetben csoportot alkotva végzik munkájukat. Az egész azonban több, mint a részek összege: a munkavégzés eredményességéhez nagyban hozzájárulhat az, hogy a csapattagok milyen viszonyban vannak egymással.

Ideális esetben a kollégák a közös szervezeti célok elérése érdekében végzik teendőiket, képesek egymást inspirálni és motiválni. Képesek arra, hogy megosszák egymással a birtokukban lévő tudást, elősegítve ezzel a feladatok megvalósítását és a célok elérését. Előfordulhat azonban, hogy a munkahelyi csoport tagjai között megoldatlan konfliktus, feszültség van, ami áthatja a mindennapokat és negatív hatással van mind a csoport tagjaira, mind a szervezet egészére. Ilyen esetben nem ritka, hogy a munkatársak közti kooperáció alábbhagy, a teljesítmény pedig gyengül. Továbbá a rossz munkahelyi klíma eredményezhet távolmaradást és súlyosabb esetben fluktuációt is. A csapatszellem építése ezek alapján nemcsak a kollégák közérzetét javítja, hanem a szervezet számára is nyereséget és jobb teljesítményt hozhat.

csapatépítő tréning
A tréning célja

A csapatépítő tréning célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat és kollégáikat egyaránt, így segítve a jobb együttműködés és a hatékony konfliktusmegoldás fejlesztését. A tréning során fókuszálunk arra, hogy feltérképezzük a résztvevők egyéni kompetenciáit, valamint a csapatban rejlő erőforrásokat, majd ezekre építkezve fejlesztjük a kommunikációt és erősítjük a csapatszellemet. A program során egy közös élmény megtapasztalásán túl olyan programot kínálunk, ami a szervezet számára hosszú távon segíti elő a teljesítmény növekedését.

csapatépítő tréning

A tréning lehetséges tematikája

  • Ön- és emberismeret
  • Csoportdinamika és csoportműködés
  • Egyéni kompetenciák, erősségek felderítése
  • A csapatban rejlő erőforrások feltérképezése coaching eszközökkel
  • Kommunikációs készségek fejlesztése
  • Hatékony konfliktusmegoldás
  • A vezető szerepe a csapat működésében
  • Az egyéni- és csoportcélok kitűzése

Kiknek ajánljuk?

A tréninget olyan vezetők számára ajánljuk, akik a csapatuk eredményességét és hatékonyságát szeretnék növelni, mindezt úgy, hogy egy kellemes munkahelyi klíma kialakítására törekszenek. Önnek ajánljuk, ha szeretné feltérképezni a csapattagok egyéni kompetenciáit és a csapatában rejlő rejtett erőforrásokat.  Segítséget nyújtunk abban, hogy vezetőként hogyan tudja hatékonyabbá tenni a csapat működését és eszközöket nyújtunk ahhoz, hogy a kellemes munkahelyi légkör hogyan tartható fenn hosszú távon.

Kíváncsi vagy programunk részleteire? Írj nekünk bátran!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.