Csapatépítő tréning

A sikeres és jól működő vállalatok alappillérei a benne dolgozó egyének, akik legtöbb esetben csoportot alkotva végzik munkájukat. Az egész azonban több, mint a részek összege: a munkavégzés eredményességéhez nagyban hozzájárulhat az, hogy a csapattagok milyen viszonyban vannak egymással.

Ideális esetben a kollégák a közös szervezeti célok elérése érdekében végzik teendőiket, képesek egymást inspirálni és motiválni. Képesek arra, hogy megosszák egymással a birtokukban lévő tudást, elősegítve ezzel a feladatok megvalósítását és a célok elérését. Előfordulhat azonban, hogy a munkahelyi csoport tagjai között megoldatlan konfliktus, feszültség van, ami áthatja a mindennapokat és negatív hatással van mind a csoport tagjaira, mind a szervezet egészére. Ilyen esetben nem ritka, hogy a munkatársak közti kooperáció alábbhagy, a teljesítmény pedig gyengül. Továbbá a rossz munkahelyi klíma eredményezhet távolmaradást és súlyosabb esetben fluktuációt is. A csapatszellem építése ezek alapján nemcsak a kollégák közérzetét javítja, hanem a szervezet számára is nyereséget és jobb teljesítményt hozhat.

csapatépítő tréning
A tréning célja

A csapatépítő tréning célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat és kollégáikat egyaránt, így segítve a jobb együttműködés és a hatékony konfliktusmegoldás fejlesztését. A tréning során fókuszálunk arra, hogy feltérképezzük a résztvevők egyéni kompetenciáit, valamint a csapatban rejlő erőforrásokat, majd ezekre építkezve fejlesztjük a kommunikációt és erősítjük a csapatszellemet. A program során egy közös élmény megtapasztalásán túl olyan programot kínálunk, ami a szervezet számára hosszú távon segíti elő a teljesítmény növekedését.

csapatépítő tréning

A tréning lehetséges tematikája

  • Ön- és emberismeret
  • Csoportdinamika és csoportműködés
  • Egyéni kompetenciák, erősségek felderítése
  • A csapatban rejlő erőforrások feltérképezése coaching eszközökkel
  • Kommunikációs készségek fejlesztése
  • Hatékony konfliktusmegoldás
  • A vezető szerepe a csapat működésében
  • Az egyéni- és csoportcélok kitűzése

Kiknek ajánljuk?

A tréninget olyan vezetők számára ajánljuk, akik a csapatuk eredményességét és hatékonyságát szeretnék növelni, mindezt úgy, hogy egy kellemes munkahelyi klíma kialakítására törekszenek. Önnek ajánljuk, ha szeretné feltérképezni a csapattagok egyéni kompetenciáit és a csapatában rejlő rejtett erőforrásokat.  Segítséget nyújtunk abban, hogy vezetőként hogyan tudja hatékonyabbá tenni a csapat működését és eszközöket nyújtunk ahhoz, hogy a kellemes munkahelyi légkör hogyan tartható fenn hosszú távon.

Kíváncsi vagy programunk részleteire? Írj nekünk bátran!