Konfliktuskezelés

Felnőttképzési nyilvántartás alapján futó képzési program 

(Nyilvántartási szám: B/2020/004020)

A munkahelyi konfliktusok igazán sokfélék lehetnek. Nemcsak a munkatársak között alakulhatnak ki konfliktushelyzetek, hanem sokszor az egyén is hordozhat magában egyet nem értést, belső feszültséget, vagy meg nem értettséget, amelyek mind-mind hatással lesznek a másokkal való kapcsolatokra is.

A konfliktusaink során mindannyian máshogy reagálunk, más megküzdési stratégiákat alkalmazunk, amelyeket általában ösztönösen hozunk magunkkal elsősorban a családi mintáink alapján. Mindannyiunknak van egy személyes konfliktuskezelési stílusunk, amelyet a leggyakrabban működtetünk ilyen helyzetekben.

A konfliktusmegoldás elsősorban ott kezdődik, hogy tudatossá tesszük ezt a személyes stratégiát, amelyet vagy tudatosan vagy tudattalanul, de működtetünk.

Ahhoz, hogy ezek a feszültséggel teli helyzetek kialakuljanak, mindkét fél stratégiája együttesen szükséges, vagyis a konfliktus általában együttes erővel jön létre, ahogy a megoldás is együttes elmozdulással születhet meg.

A konfliktuskezelési tréning eredményeként olyan tudatos stratégiákat tanulhatsz meg, amelyek segítenek a perspektíva megváltoztatásában és amelyek a másik felet is kimozdíthatják a probléma fókuszból a megoldás irányába: a munkahelyi kapcsolat innen tud továbbfejlődni és eredményesebb, egészségesebb lesz. 

A tréning célja

A konfliktuskezelési tréning célja a résztvevők egyéni készségeinek fejlesztése, a konfliktusok kezelése területén. Trénerünk a résztvevőket egyénileg támogatja abban, hogy együtt megtalálják azokat a készségeket, amelyeket fejleszteniük kell és erőforrásaik felhasználásával támogatja őket olyan új stratégiák, megoldásmódok kialakításában, amelyekkel eredményesebben működhetnek a mindennapokban.

A tréning kommunikációs oldalról is fejleszti a konfliktuskezelést, hiszen konfliktushelyzetben kulcsfontosságú, hogy hogyan kommunikálunk.

Konfliktusmegoldás

A tréning tematikája 

Tananyagegység megnevezése: Konfliktuskezelés

  • A konfliktusok természete, eredete, típusai, hatása a különböző személyiségekre
  • Konfliktusok megelőzése – asszertív kommunikáció gyakorlata, mint a megelőzés egyik eszköze
  • Thomas-Kilmann modell alapján konfliktuskezelési stílusok megismerése
  • A hatékony problémamegoldás lépései 
  • Mediációs folyamatok alkalmazása a konfliktuskezelésben
  • Nehéz interperszonális helyzetek: harag, agresszió, elutasítás, nemet mondás
  • Tolerancia, objektivitás fejlesztése
  • Hatékony visszajelzés
  • Szituációs gyakorlatok, konfliktusmegoldás a gyakorlatban

Kiknek ajánljuk?

Multinacionális cégeknek, kis-és középvállalatoknak, szociális-és közszférában dolgozóknak, pedagógusoknak, diákoknak, akik szeretnék személyes  és szakmai eredményességüket növelni, szeretnének jól működő emberi kapcsolatokat kialakítani egymással.

Képzésünk az NSZFH (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal) által is engedélyezett program. A képzés hivatalos megnevezése: “Konfliktuskezelés”. Engedélyszáma: E-001721/2017/D006.

A képzés elvégzéséről sikeres részvétel estén egy engedélyezett tanúsítványt kaphatsz, amelyen az alábbi elnevezés szerepel: “Konfliktuskezelés (Felnőttképzési eng. szám: E-001721/2017/D006)”

Kíváncsi vagy programunk részleteire? Írj nekünk bátran!