Asszertivitás (Részletek Life coach képzési programunk-ból)

Asszertivitás

Az asszertív kommunikáció művészetét mindenkinek érdemes elsajátítani, hiszen emberi kapcsolataink alapvető minősége múlik azon, mennyire vagyunk képesek úgy az önérvényesítésre, hogy közben a másik ember jogait, érdekeit is maximálisan tiszteletben tartjuk.

 

A jól működő coaching folyamat egyik alapvetése, hogy a coach képes legyen a kliensével partneri viszont kialakítani. Erre viszont csak egy asszertív, kooperációra kész coach képes! A passzív, alárendelődő stílusú coach megakaszthatja a folyamatot azzal, ha nem mer a helyzetbe rendesen “beleállni” esetleg kényelmetlen, provokatív kérdéseket feltenni, vagy a saját kompetencia-határait meghúzni.

 

A túlzottan domináns stílusú segítő pedig önkéntelenül is átveszi az irányítást, és a saját koncepciója mentén vezeti az ügyfelet, és az egyensúly máris elbillent. Ezen a képzési napon reflektáltatjuk a hallgatókat a saját stílusukra, és korrekciós technikákat gyakoroltatunk.

Ha szeretnél többet megtudni a képzésünk részleteiről, olvasd el tájékoztatónkat a Life coach képzési programról vagy vedd fel velünk a kapcsolatot személyesen!

Írta: Sudár Györgyi, Life-és business coach, művészetterapeuta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .