Beszámoló a 2019-es BME Állásbörzén szerzett tapasztalatokról

Márciusban ismét lehetőségünk nyílt részt venni a BME Állásbörzén, ahol a kollégák mellett iskolánkban végzett coachok is bekapcsolódtak a szakmai munkába. A börzén szerzett tapasztalatairól, ezúttal Hanák Andrea,  coach mesélt nekünk.

Miután januárban sikeresen befejeztem a Life Coach képzést, egy mozgalmas és szellemi munkában gazdag időszak zárult le az életemben. Egy időre háttérbe került a coaching, elsősorban a munkában tapasztalt hajtás miatt. Ez volt az oka, hogy nagy örömmel töltött el a lehetőség, hogy coach-ként képviselhettem az Indigo Coaching Kft.-t a BME Állásbörzén. 

Mivel műszaki területen dolgozom, így tudom, hogy a műszaki beállítottságú emberek nagy része szereti a konkrétumokat, nehezen bírják a bizonytalanságot, és inkább az eszükre hallgatnak, mint a megérzéseikre. Azt gondoltam, szívesen beszélnék ilyen emberekkel, meghallgatnám milyen kihívásokkal állnak szemben, mik azok az elakadások, amik éppen megnehezítik az életüket. Reméltem, hogy a hasonló látásmód miatt eredményesebben tudok nekik segíteni, sikeresebben tudunk együtt új alternatívákat feltárni.

Mivel a pályaválasztás, a karrier nálam mindig fontos téma volt, úgy éreztem, hogy hitelesen tudok az emberek elé állni, tényleg megértem min mennek keresztül. Nem utolsó sorban pedig a gyakorlás, mondhatni mélyvíz volt, ami csalogatott erre a rendezvényre.

Ha visszagondolok a nap eseményeire, azt kell mondanom, hogy megérte elmenni. Kicsit izgultam, hogy fogom megállni a helyem, de mikor az első érdeklődő megérkezett már csak teljesen rá fókuszáltam. Annak ellenre, hogy egy kicsi, nem teljesen elszigetelt helyen beszélgettünk, sikerült megteremteni a bizalmi viszonyt mindenkivel, aki megfordult nálam. Az ötven percet teljes összhangban, a témára koncentrálva tudtuk eltölteni.

Nagyon sokféle kérdéssel érkeztek hozzám az emberek. Volt, akinek nem volt témája, így inkább az okozott nehézséget, hogy megtaláljuk mi is az igazi kérdés. Másoknál úgy éreztem az ötven perc nagyon kevés és még bőven dolgozhattunk volna órákon át a témájával és annak hátterével. Mindegy mivel jöttek hozzám, egy biztos, hogy ott azon a kis helyen, abban a pár percben elindult valami, egy belső munka. Egy-két felismerés, rácsodálkozás, valami, ami eddig fel se tűnt, de lehet, hogy most valamit meg fog változtatni. Nagyon jó érzés, hogy én lehettem ott mikor ezek a dolgok kimondásra kerültek, hogy én asszisztálhattam ezekhez az Aha-élményekhez. 

Úgy érzem én is több lettem, mindenkiből magammal hoztam egy darabot, és persze jó érzés, hogy nem okoztam csalódást sem magamnak, sem másnak. A záró beszélgetésben mindenkit megkérdeztem, hogyan érezte magát az ülés alatt. A válasz nagyon hasonló volt, minden esetben. Arra hivatkoztak, hogy sikerült egy kicsit jobban átgondolni a kérdést, kicsit rendszerben látni a lehetőségeket, nehézségeket. 

A nap nagyon kimerítő volt, hiszen órákon át kellett figyelnem, visszajeleznem, és kérdeznem úgy, hogy ne essek ki a szerepemből. A kedves kiszolgálás, a szomszédos tanácsadókkal lefojtatott eszmecsere, illetve a coaching csodája azonban feledtették ezt a problémát.

Összességében nagyon jó és meghatározó élmény volt, szeretném megköszönni a lehetőséget, és javaslom minden kedves Coach társamnak, hogy ha van rá lehetősége, próbálja ki magát egy ilyen rendezvényen. Nem fogja megbánni.

 

Írta: Hanák Andrea, life coach hallgató, Indigo Coaching Kft.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .