Stresszkezelés tréning
A stresszt a változások és az élet kihívásai szülik. A stressz egyes formái fejlesztő hatásúak, hiszen a mobilizáló stressz során felszabadulnak a szervezet rejtett fizikai, kognitív és emocionális tartalékai, ugyanakkor a debilizáló stressz rossz közérzetet, csökkenő hatékonyságot, majd idővel betegségeket okoz.
A stresszkezelés akkor jó, ha aktiváljuk a mobilizáló stresszt, miközben oldjuk és kivezetjük a distreszt. A stresszel való megküzdés tanulható, és jól fejleszthető. Hatékony stresszkezeléssel az energiákat a problémák felismerésére és megoldására tudjuk fordítani, a teljesítményünk megsokszorozható, a stressz-csapdák pedig kikerülhetőek.
A tréning célja
A tréning célja, hogy a résztvevők tudatosítsák az életükben jelen lévő stressz-forrásokat, fejlesszék a stressz tűrő képességüket, növeljék a tolerancia szintjüket, és megtanulják azokat a módszereket, melyekkel a stressz kezelhető, illetve előnyükre fordítható bármilyen élethelyzetben.
A tréning tematikája
- A stressz fogalma, kialakulása, működése
- A stressz felismerése, kezelése, a stressz mérése
- A frusztráció, a düh és a harag
- Az érzelmek és indulatok tudatosítása, kezelése
- A folyamatos stressz hatásai: burn out
- Asszertivitás a konfliktusok kezelésében
- Egyéni stressz-kezelési módok, technikák
Milyen készségeket fejleszt?
- probléma-megoldási képesség
- empátia
- együttműködési készség
- stressztűrő képesség növekszik
- konfliktuskezelési képesség
- asszertivitás
Kiknek ajánljuk?
Vezetőknek, akik felismerik, hogy az elkerülhetetlen munkahelyi stressz kezelhető, ezáltal a teljesítménycsökkenés megállítható, visszafordítható. A stressz kézben tartása egy nagyon erős vezetői kompetencia. Ajánljuk kis- és középvállalkozások, nagyobb cégek munkatársainak egyaránt, akik stresszben gazdag munkakört töltenek be a munka jellege, a munkakörülmények vagy a munkahelyi légkör miatt. A tréningen szerezhető kompetenciák hasznosak lehetnek mindenki számára, akik tudatosan szeretnék a mindennapi élet okozta stresszt csökkenteni és kezelni.